Ondernemen zit in ons DNA!

Bij Howest wordt hard gewerkt aan een ondernemende mentaliteit. Studenten, docenten, onderzoekers, … iedereen werkt samen om goede ideeën een extra duw in de rug te geven. Zo willen we ons steentje bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen, de creatie van werkgelegenheid en aan een betere toekomst.

Ideeën
Business & Advies

Wat is onze rol?

Studenten met goesting in een eigen bedrijf kunnen rekenen op advies en ondersteuning allerhande. Alles om het idee zo goed mogelijk uit te werken en om te vormen tot een rendabel bedrijf.

Er wordt begeleiding voorzien in alle fases van een idee naar een werkend bedrijf. Vragen over sociaal statuut, vennootschapsvormen, fiscaliteit, marketing, subsidies, prijszetting, … Wat je vraag ook is, je kunt bij ons terecht. Hebben we de kennis zelf niet in huis, dan kun je rekenen op de expertise van een van onze vele gespecialiseerde externe partners.

Praktische ondersteuning

Student-ondernemers die veel tijd in hun bedrijf moeten investeren kunnen bovendien een speciaal statuut binnen Howest aanvragen. Op die manier kan in samenspraak met de opleiding en de docenten een aangepast studieprogramma voorzien worden.

Verder biedt Howest allerhande faciliteiten zoals vergaderruimtes om klanten te ontvangen, incubatoren waar je met andere ondernemers kantoorruimte kunt delen, de mogelijkheid om je bedrijf uit te werken tijdens je stage, uitwisselingsprojecten in het buitenland, …

Samenwerken
Netwerken

Netwerken

We organiseren regelmatig info-sessies, events, netwerkmomenten, … die jonge ondernemers kunnen helpen bij de uitbouw van hun bedrijf. De ideale manier om in contact te komen met andere ondernemers en banden te smeden met een ruim netwerk van bedrijven en overheidsinstanties.

Er gebeurt in de periferie van de Hogeschool ook heel wat rond ondernemerschap. Dit volgen wij op de voet zodat studenten van Howest ook kunnen mee genieten van de kansen die zich daar voordoen.

Copyright © 2017 Howest onderneemt. Alle rechten voorbehouden.

Designed by Arne Ameye